Belgenmonument Amersfoort

Belgenmonument Amersfoort

Gevelreiniging

Minerale ondergronden vragen vanwege hun delicate structuur om vakkundige gevelreiniging. Vanwege hun open structuur zijn deze bijzonder kwetsbaar voor vervuiling. Een verkeerde aanpak leidt in veel gevallen tot het aantasten van de patinalaag waardoor de ondergrond nog kwetsbaarder wordt voor vervuiling.

Vervuiling wordt vaak zichtbaar in de vorm van een zwarte aanslag op de muur. Ook kunt u een witte uitslag aantreffen op de gevel veroorzaakt door zout en/of kalkafzetting op de gevelsteen of algenaangroei.

Dit alles vraag om een op maat gesneden vakkundige gevelreiniging. Waar het monumenten betreft adviseert Renovare alleen te reinigen wanneer het uit technisch oogpunt noodzakelijk is.

Renovare maakt gebruik van de modernste apparatuur en middelen om uw gevel, zowel technisch als esthetisch, weer in optimale staat te herstellen. Afhankelijk van de te behandelen ondergrond passen wij reinigingstechnieken toe zoals Heetwatertechniek, Stoomreinigen, Soft-cleaning, Droogreinigen, Zandwassen, IJsstralen enz. In enkele gevallen maken wij gebruik van meerdere technieken tegelijk om de ondergrond minimaal te belasten.

Voordat wij met het reinigingsproces beginnen behandelen wij de muur voor met een actieve algendoder die zelfs na het reinigen nog lang werkzaam blijft. Deze combinatie van behandelen zorgt ervoor dat u lange tijd plezier kunt hebben van uw kostbare gevels.