Referentie projecten Aankleuren van gevels

Aankleuren van gevels

Door verschillende verbouwingen en restauraties die soms in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden vertonen de gebruikte stenen vaak kleur- en structuurafwijkingen in vergelijking met het oorspronkelijke gedeelte. Soms zijn gevels beschadigd door zandstralen of chemisch reinigen en is de patinalaag van de baksteen is aangetast. Ook kan er een wens zijn het pand weer haar oorspronkelijke oude 'look' te geven.

Renovare heeft hier een vakkundige oplossing voor. Na voorzichtig reinigen van het bestaande gedeelte, en het uithakken van het oude voegwerk, ontstaat er een schone basis die gereed is voor het opnieuw aankleuren van de gevel in elke gewenste kleur.

Voor het aankleuren zelf maakt Renovare gebruik van een product dat van generatie op generatie ontwikkelt is, en dat op verschillende manieren ingezet kan worden. Bij een gedeeltelijke aankleuring van geveldelen is er geen verschil meer te zien tussen de oude en de aangekleurde gevel. Ook is het met deze methode mogelijk alle gevels een mooier aanzien te geven door het inkleuren van uw bakstenen gevels.